May 10, 2019 at Y-PARC Yverdon-les-Bains

The event for robotics and industrial automation in French-speaking Switzerland, RobotYx,returns for its fifth edition on Next may 10

The program

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8.30am – Door opening

Coffee & croissants

9am - Conferences

Marc Atallah, Directeur de la Maison d'Ailleurs
Nous, des robots dans l’Usine

William Advinin, Expert Digital Manufacturing and Industry 4.0 chez McKinsey & Company
Industry 4.0 – How to get started

10.20am - Break

10.50am - Conferences
Christophe Baur, Directeur, et Laurent Despont, Responsable de production et également Membre de la direction de SCHOTT Suisse
La robotique et la cobotique comme moyen d'amélioration de la production chez Schott

Marc Kunze, Professeur à la Haute Ecole d'Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud (HEIG-VD)
La robotique collaborative dans l’usine numérique

François Birling, Professeur à la Haute Ecole d'Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud (HEIG-VD)
La réalité augmentée, un soutien sur le poste de travail en production flexible

11.30am – Round table

Debate with the audience
Synthesis and perspectives by the Keynote

12.00
Departure by bus to the dock of Yverdon-les-Bains

12.30pm
Networking lunch sur un bateau sur le lac de Neuchâtel

15.30pm Visite à la Coupe Suisse de Robotique

4pm Special conference «Léonard de Vinci» (La Marive)

Pascal Brioist, Professeur d’histoire moderne à l’Université François Rabelais, Tours et membre du Centre d’Etudes Supérieures de la Renaissances (CESR)

Léonard et ses automates

5pm
The end

Networking lunch

A special moment on the Lake of Neuchâtel

Between the morning conferences and the afternoon company visits, we will share a friendly lunch on a boat sailing on Lake of Neuchâtel, a privileged networking opportunity with the speakers and other participants, in a setting that invites reflection and creativity.

Menu

Feuilleté des sous-bois à la crème
et fines herbes
~~ ~~
Roastbeef sauce Béarnaise
Pommes de terre au four
Romarin et fleur de sel
Légumes de saison

ou

Filet de truite poêlé
Beurre meunière aux amandes
Pommes vapeur
Courgette rôtie aux dés de tomate
fraiche et fleurs de thym

~~ ~~
Coulant au chocolat noir
Petites baies rouges
Boule de glace vanille

Schedules and routes

Departure at 12:00 by bus from Y-PARC to the Thièle pier in Yverdon-les-Bains.

Prices and conditions

CHF 70.- per person to be paid at registration.
Places are limited.

Networking lunch

organizers

This event is organized by Y-PARC SA in collaboration with its partners

Logo ADNV   Logo Innovaud   logo HEIG-VD  

 

Registration

Location and access

At the heart of the Y-PARC technology park

 

The event will take place at Raiffeisen Centre des Entrepreneurs (RCE), on Avenue des Sciences 2 (1st floor).

By bus :
Bus line 602 from Yverdon-les-Bains station. The Parc Scientifique stop is in front of the building.

By car :
Parking P+R (located 200m away from the building.