May 10, 2019 at Y-PARC Yverdon-les-Bains
The event for robotics and industrial automation in French-speaking Switzerland, RobotYx,returns for its fifth edition on Next may 10
The program
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8.30am – Door opening
Coffee & croissants
9am - Conferences
Marc Atallah, Directeur de la Maison d'Ailleurs
Nous, des robots dans l’Usine
William Advinin, Expert Digital Manufacturing and Industry 4.0 chez McKinsey & Company
Industry 4.0 – How to get started
10.20am - Break
10.50am - Conferences
Christophe Baur, Directeur, et Laurent Despont, Responsable de production et également Membre de la direction de SCHOTT Suisse
La robotique et la cobotique comme moyen d'amélioration de la production chez Schott
Marc Kunze, Professeur à la Haute Ecole d'Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud (HEIG-VD)
La robotique collaborative dans l’usine numérique
François Birling, Professeur à la Haute Ecole d'Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud (HEIG-VD)
La réalité augmentée, un soutien sur le poste de travail en production flexible
11.30am – Round table
Debate with the audience
Synthesis and perspectives by the Keynote
12.00
Departure by bus to the dock of Yverdon-les-Bains
12.30pm
Networking lunch sur un bateau sur le lac de Neuchâtel
15.30pm Visite à la Coupe Suisse de Robotique
4pm Special conference «Léonard de Vinci» (La Marive)
Pascal Brioist, Professeur d’histoire moderne à l’Université François Rabelais, Tours et membre du Centre d’Etudes Supérieures de la Renaissances (CESR)
Léonard et ses automates
5pm
The end
Networking lunch
A special moment on the Lake of Neuchâtel
Between the morning conferences and the afternoon company visits, we will share a friendly lunch on a boat sailing on Lake of Neuchâtel, a privileged networking opportunity with the speakers and other participants, in a setting that invites reflection and creativity.
Menu
Feuilleté des sous-bois à la crème
et fines herbes
~~ ~~
Roastbeef sauce Béarnaise
Pommes de terre au four
Romarin et fleur de sel
Légumes de saison
ou
Filet de truite poêlé
Beurre meunière aux amandes
Pommes vapeur
Courgette rôtie aux dés de tomate
fraiche et fleurs de thym
~~ ~~
Coulant au chocolat noir
Petites baies rouges
Boule de glace vanille
Schedules and routes
Departure at 12:00 by bus from Y-PARC to the Thièle pier in Yverdon-les-Bains.
Prices and conditions
CHF 70.- per person to be paid at registration.
Places are limited.
organizers
This event is organized by Y-PARC SA in collaboration with its partners
Registration
Location and access
At the heart of the Y-PARC technology park
The event will take place at Raiffeisen Centre des Entrepreneurs (RCE), on Avenue des Sciences 2 (1st floor).
By bus :
Bus line 602 from Yverdon-les-Bains station. The Parc Scientifique stop is in front of the building.
By car :
Parking P+R (located 200m away from the building.